Newsflash
Știri

Angajații din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, fără salarii pe luna august

de Dorina Novac - sept. 15 2020
Angajații din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, fără salarii pe luna august

Peste 800 de salariați din asistența socială a județului Călărași așteaptă să afle dacă vor fi plătiți pentru munca prestată în luna august.

Potrivit reprezentanților Federației Sanitas din România, angajații din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, membri de sindicat Sanitas, au decis să protestează pașnic prin „grevă japoneză”.

asistente calarasi
Sursă imagine: Pixabay

 

Aceștia sunt revoltați din cauza întârzierii plății salariilor pe luna august.

„În condițiile în care acești salariați și-au desfășurat activitatea în condiții de pandemie (izolare la locul de muncă, îngrijirea beneficiarilor infectați cu SARS-CoV-2, munca în echipamente speciale sufocante) în ultimele 6 luni și se așteptau eventual ca, în conformitate cu prevederile legale și așa cum guvernanții s-au întrecut în promisiuni, să primească stimulentul de pandemie de 2500 de lei și sporul de până la 30% prevăzut de Legea 56/2020, iată că ordonatorul principal de credite de care aparțin, și anume Consiliul județean Călărași, le face o uriașă nedreptate întârziind să le acorde drepturile salariale pentru luna august”, informeză reprezentanții Federației Sanitas din România.

sanitas salarii

Federația Sanitas precizează că susține demersul colegilor de la Călărași și va aduce situația lor la cunoștința Ministrului Muncii, solicitând deblocarea de urgență a sumelor necesare acordării tuturor drepturilor salariale legale colegilor din asistența socială din toată țara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe