Newsflash
Știri

Rata de vaccinare a angajaților din Sănătate, pe regiuni de dezvoltare

de Dorina Novac - aug. 10 2021
Rata de vaccinare a angajaților din Sănătate, pe regiuni de dezvoltare

Regiunea București-Ilfov înregistrează cea mai mare rată de vaccinare împotriva COVID-19 a angajaților din Sănătate, informează Federația Sanitas din România.

Potrivit reprezentanților Federației Sanitas, analiza pe regiuni de dezvoltare evidențiază diferențe semnificative. Astfel, rata cea mai mare de vaccinare în Sănătate se înregistrează în București – Ilfov (71,28%), iar cea mai mică în Regiunea Nord-Est, respectiv în județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

rata de vaccinare

„Aici, mai mult de jumătate dintre angajații din spitalele publice au ales să nu se vaccineze (50,31%), deși nu au fost infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile și nici nu au declarat să aibă contraindicații medicale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas.

În toate celelalte regiuni, rata de vaccinare în rândul personalului din spitalele publice este de peste 52%.

regiuni de dezvoltare

„Constatăm că și în rândul angajaților din Sănătate se păstrează aceeași tendință de evoluție a ratei de vaccinare ca și la nivel național, unde cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează în Regiunea București-Ilfov, iar cea mai mică în județele din Regiunea Nord-Est”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe