Newsflash
Știri

Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii

de Dorina Novac - aug. 17 2021
Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii

Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat că personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii proprii.

Federația Sanitas din România a precizat, pe pagina de Facebook, că argumentele și presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au dat rezultate.

medici vaccinati

„Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă!”, au menționat reprezentanții Sanitas.

Federația Sanitas a făcut publice, la 9 august, rezultatele primei evaluări reale a situației vaccinării salariaților din Sănătate. Acestea au demonstrat că măsurile propuse de Ministrul Sănătății sunt exagerate și nejustificate.

Potrivit sursei citate, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe