Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Activitatea din centrele de vaccinare anti-COVID, considerată vechime în muncă

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 16 aprilie 2021, ora 12:31

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență cu privire la unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare anti-COVID şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Conform actului normativ, personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare poate încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte încheiate vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare.

centre de vaccinare

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Ordonanța de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii”, informează MS.

De asemenea, documentul clarifică situația statutului medicilor rezidenți care lucrează în centrele de vaccinare.

„Prin acest act normativ, Ministerul Sănătății urmărește creșterea capacității de vaccinare prin cooptarea personalului medical pentru continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare”, transmite sursa citată.

Etichete: ministerul sanatatii vaccinare anti-COVID vechime in munca medici rezidenti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.