Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Acord de cooperare internațională, semnat la Paris

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 5 decembrie 2022, ora 11:56

A fost semnat primul acord cooperare internațională între ASSMB, Spitalul Sf. Luca și Assistance Publique – Hôpitaux de Paris.

acord de cooperare

„O premieră istorică în relațiile dintre autoritățile care administrează spitalele din București și Paris, după ce vineri a fost semnat în mod oficial un prim acord de cooperare internațională între ASSMB, Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca și Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), eveniment care va fi urmat în zilele următoare de semnarea unui acord similar, dar care va stabili un cadru mult mai amplu de colaborare între ASSMB și AP-HP, cu implicarea majorității celor 19 spitale ale municipalității din București și 39 de spitale din Paris, în beneficiul direct al sănătății pacienților”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Spital din Paris, model pentru un viitor centru de recuperare neurologică și locomotorie

La ceremonia de semnare, care a avut loc vineri după-amiază la sediul Direcției Relații Internaționale din cadrul AP-HP, au participat Oana Sivache – directorul general adjunct al ASSMB, Bogdan Stolică – managerul Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, iar din partea AP-HP  a fost prezentă Florence Veber, directorul Direcției Relații Internaționale.

„Acest prim acord cadru de cooperare internațională vizează în mod concret Spitalul de Boli Cronie Sf. Luca și prevede schimbul de profesioniști în domeniul sănătății (personal medical și non-medical), și schimbul de bune practici în domenii precum calitatea și siguranța îngrijirilor, recuperarea medicală a pacienților și managementul spitalicesc”, se mai arată în comunicat.

Un rol cheie în această colaborare îl va juca Spitalul Charles-Foix, un pol de excelență în domeniul geriatriei, care are deja o relație de tradiție cu Spitalul Sf. Luca.

Dr. Amina Lahlou, care conduce secțiile de Geriatrie și de Boli Neurodegenerative din cadrul Spitalului Charles-Foix a coordonat în ultimii ani, la Spitalul Sf. Luca, proiectul internațional „Îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților cu patologii cronice”.

În cursul zilei de vineri, dr. Lahlou s-a întâlnit cu delegația ASSMB care s-a aflat săptămâna trecută la Paris, la invitația AP-HP, și a prezentat pe larg activitatea și rezultatele Spitalului Charlex-Foix, o unitate medicală de elită, care dispune de aproape 500 de paturi.

Au fost vizitate atât secțiile pe care le coordonează dr. Amina Lahlou – Geriatria și Bolile Neurodegenerative –  cât și zona de spitalizare de zi, cabinetele pentru consultații, blocul alimentar și zonele de recreere.

A fost analizată posibilitatea de a continua programele de formare pentru personalul Spitalului Sf. Luca și modalitățile concrete prin care poate fi extinsă aria de colaborare între cele două unități.

Etichete: Assistance Publique – Hôpitaux de Paris ASSMB domeniul geriatriei Spitalul Sf. Luca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC