Newsflash
ACTUALITATE Știri

ASSMB organizează din nou sesiuni gratuite despre acordarea primului ajutor

de Florentina Ionescu - ian. 22 2024
ASSMB organizează din nou sesiuni gratuite despre acordarea primului ajutor

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București - ASSMB a reluat sesiunile gratuite „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferența”.

Aceste sesiuni sunt organizate pentru personalul medical din Rețeaua de Medicină Școlară din București, cât și pentru locuitorii Capitalei care doresc să-și însușească tehnici simple pentru salvarea de vieți omenești. 

În 18 ianuarie au avut loc primele două sesiuni de prim ajutor din 2024, dedicate medicilor și asistenților din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB și bucureștenilor care s-au înscris online la curs. Evenimentele au avut loc la sediul ASSMB, situat în Bulevardul Dimitrie Cantemir, nr.1, Bl. B2, Sc.4, Parter, Sector 4, au explicat reprezentanții instituției

De la ora 09:00 au participat zeci de medici și asistenți de medicină generală din cadrul cabinetelor școlare și universitare din școlile și universitățile de stat din București. Iar de la ora 17:00 au fost instruiți în tehnici de prim ajutor bucureștenii care au accesat pagina noastră de Facebook și s-au înscris la evenimentul dedicat special pentru ei. 

Sesiunile interactive din 18 ianuarie au fost susținute de dr. Alin Popa, director direcție Medicină Școlară ASSMB, care a explicat principalele elemente teoretice (prezentare generală a sistemului național de medicină de urgență, tipuri de urgențe medicale, modalități de intervenție, etc.) și a interacționat cu participanții pentru a-i mobiliza să se alăture demonstrațiilor și aplicațiilor practice.

„În esență, ne propunem să evidențiem nu doar importanța, ci și utilitatea practică a cunoștințelor de prim ajutor. Prin intermediul acestui demers, ne dorim să informăm și să educăm comunitatea asupra modului în care aceste aptitudini pot face diferența în salvarea vieților și gestionarea eficientă a unor situații de criză”, a declarat dr. Alin Popa, director direcție Medicină Școlară. 

Sesiunile gratuite „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferența” au început în 2022 și de atunci până în prezent peste 500 de medici și asistenți, precum și peste 200 de bucureșteni au fost instruiti în tehnici de acordare de prim ajutor. Pentru a putea participa pe viitor la astfel de sesiuni, urmăriți pagina de Facebook a ASSMB, unde vor fi anunțate fiecare sesiune în parte și modalitatea prin care vă puteți înscrie. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe