Newsflash
Știri

Spital din Paris, model pentru un viitor centru de recuperare neurologică și locomotorie

de Dorina Novac - dec. 2 2022
Spital din Paris, model pentru un viitor centru de recuperare neurologică și locomotorie

Delegația ASSMB, care se află într-o vizită de documentare în capitala Franței, a vizitat Spitalul Rothschild, unitate de referință în domeniul serviciilor de recuperare și geriatriei.

Misiunea ASSMB, condusă de directorul general adjunct, Oana Sivache, îi include pe managerii spitalelor Sf. Luca, Gomoiu, Colțea și CEET Sf. Stelian, interesați de schimbul de experiență și de cooperarea cu spitale din cadrul Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP) care desfășoară activități medicale similare.

ASSMB Franta

La Spitalul Rothschild, gazdele delegației de la București au fost prof. Philippe Toumie și prof. Gilberte Robain, care au explicat în detaliu parcursul complex de recuperare urmat de pacienții cu probleme neurologice sau locomotorii grave.

Citește și: Parteneriat extins între spitalele din București și Paris

„Amenajat special, încă din stadiul de proiect, pentru a servi într-un mod optim activității de recuperare medicală, Spitalul Rothschild dispune de platformă impresionantă dedicată exercițiilor fizice, organizată în jurul a șase profesii-cheie: nutriționist, ergoterapeut, kinetoterapeut, ortofonist, podolog și psihomoterapeut. Unele dintre aceste profesii sunt o noutate absolute pentru sistemul medical românesc, iar vizita deleagației ASSMB la Spitalul Rothschild deschide posibilitatea unor colaborări viitoare în vederea dezvoltării acestor servicii și la București”, transmit reprezentanții ASSMB.

Potrivit acestora, ASSMB are în plan crearea, în viitorul apropiat, a unui centru de excelență în recuperare neurologică, locomotorie, cardiacă și recuperare post AVC în cadrul Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, construcție complet nouă care va dispune de 400 de paturi și va fi realizată cu respectarea celor mai înalte standarde în domeniu.

În acest context, expertiza franceză în domeniu ar putea juca un rol esențial, Spitalul Rothschild fiind un etalon nu doar pentru Franța, dar și la nivel european.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe