Newsflash
Internaționale

Stimularea cerebrală îmbunătăţește memoria

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 26 2022
Stimularea cerebrală îmbunătăţește memoria

Cercetătorii de la Universitatea Boston au descoperit că stimularea electrică inofensivă a creierului îmbunătăţește memoria pentru cel puţin o lună.

artificial-intelligence-gb55da7b2e_1280Voluntarii care au fost supuși acestui procedeu au avut performanţe mai bune la jocuri de memorare a unor liste de cuvinte, care testau atât memoria pe termen lung, cât și pe cea pe termen scurt (memoria de lucru). Dr. Robert Reinhart de la Universitatea Boston a descris metoda ca o abordare complet diferită faţă de alte procedee utilizate pentru stimularea cerebrală.

În cadrul studiului, cercetătorii au plasat voluntarilor electrozi la nivelul capului, prin intermediul cărora livrau, doar în anumite zone cerebrale, un curent electric controlat, resimţit ca o ciupitură. Participanţii la studiu au fost astfel stimulaţi timp de 20 de minute zilnic, patru zile consecutiv, iar apoi au fost retestaţi după o lună.

Rezultatele studiului au fost publicate în Nature Neuroscience. Se pare că voluntarii care aveau probleme la începutul experimentelor privind jocurile de memorie alese de cercetători au înregistrat cea mai semnificativă îmbunătăţire a memoriei în urma studiului.

Citiți și: Dr. Anthony Fauci și-a anunţat retragerea

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe