Newsflash
Internaționale

Dr. Anthony Fauci și-a anunţat retragerea

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 26 2022
Dr. Anthony Fauci și-a anunţat retragerea

Expert în boli infecţioase și consilier-șef pe probleme medicale la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, a anunţat că se retrage din serviciul public în decembrie, după mai bine de 50 de ani de activitate.

Dr. Anthony FauciSpecialistul a consiliat șapte președinţi americani, începând cu Ronald Reagan. S-a alăturat National Institute of Health în 1968, la vârsta de 27 de ani, și a devenit director al Institutului Naţional de Alergii și Boli Infecţioase (NIAID) în 1984, informează CNBC.

Președintele George W. Bush i-a acordat în 2008 Medalia Libertăţii. Pe lângă funcţia de director și consilier la Casa Albă, acesta conduce și Laboratorul de Imunoreglare al NIAID.

„După peste 50 de ani de serviciu guvernamental, plănuiesc să încep următoarea etapă a carierei mele, cât timp mai am destulă energie și pasiune pentru domeniul meu”, a declarat dr. Fauci.

Specialistul spune că dorește să folosească tot ce a învăţat până acum pentru a ajuta la evoluţia știinţei și a sănătăţii publice, pentru a inspira, ca mentor, următoarea generaţie de lideri și pentru a-i pregăti să facă faţă următoarelor pericole cauzate de bolile infecţioase.

Dr. Fauci a fost un consilier de bază al președintelui Joe Biden, care i-a solicitat ajutorul imediat după câștigarea alegerilor; anterior, din postura de vicepreședinte, lucrase alături de dr. Fauci pentru rezolvarea crizei cauzate de Zika și Ebola.

Citiți și: Stimularea cerebrală îmbunătăţește memoria

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe