Newsflash
Știri

Spitalele din București care asigură tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și cardiovasculară

de Florentina Ionescu - sept. 7 2021
Spitalele din București care asigură tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și cardiovasculară

Potrivit unui ordin al ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 849 din 6 septembrie 2021, în municipiul București au fost incluse noi unități sanitare pe lista celor care sigură tratamentul intervențional al pacienților cu infarct miocardic acut și tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară.

Astfel, potrivit ordinului ministrul sănătății publicat ieri în Monitorul Oficial, se modifică Ordinul ministrului sănătății nr. 1.244/2020 privind aprobarea Regulamentului pentru tratamentul intervențional al pacienților cu infarct miocardic acut și aprobarea Regulamentului pentru tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară în municipiul București. 

cardiovascular1_08140708

În urma modificărilor, ordinul nr. 1.244/2020 se modifică după cum urmează:

În anexa nr. 2 punctul 4, litera a) (care prevede că tratamentul urgențelor de chirurgie cardiovasculară va fi asigurat în regim de gardă de anumite spitale) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare «Prof. dr. C.C. Iliescu» București, în zilele de luni, vineri, sâmbătă și duminică;”.

În anexa nr. 2, punctul 12 se modifică și va avea următorul cuprins:

„12. Repartiția gărzilor pentru tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară în municipiul București este următoarea:” – a se vedea în tabelul publicat în Monitorul Oficial. 

tabel monitorul oficial din 6 septembrie 2021
Sursa: www.monitoruloficial.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe