Newsflash
Știri

Secția de Pediatrie IV din cadrul INSMC București va fi inaugurată luni

de Florentina Ionescu - iun. 4 2021
Secția de Pediatrie IV din cadrul INSMC București va fi inaugurată luni

Pe 7 iunie, va avea loc inaugurarea secției de Pediatrie IV - boli digestive din cadrul Institutului Național de Sănătate a Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu din București.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții asociației Zi de Bine. La eveniment vor participa Bogdan Ștefănescu, purtător de cuvânt al INSMC, dr. Mirela Covacescu, medic primar pediatrie și șef al secției de boli digestive, prof. dr. Ioan Gherghina, conferențiar dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, co-fondatoarele Asociației Zi de Bine și inițiatoarele acestui proiect. 

Melania si Luciana, Zi de bine
Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, co-fondatoarele Asociației Zi de Bine

Evenimentul face parte din proiectul „Curățenie & Culoare” demarat la sfârșitul anului 2020, în cadrul căruia au fost renovate complet cabinetele medicale, saloanele, băile și spațiile comune, a fost refăcută instalația de oxigen, au fost instalate alarme de incendiu și senzori de fum, iar încăperile au fost dotate cu mobilier și electrocasnice adecvate. Designul interior a fost realizat de Adela Pârvu.

Anual, peste 50.000 de copii ajung la INSMC, iar dintre aceștia câteva mii au patologii digestive de cauză infecțioasă sau afecțiuni hepatice. Spațiul renovat are o suprafață totală de 531 metri pătrați, pentru care a fost necesar un buget de peste 150.000 de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe