Newsflash
Știri

S-a lansat Programul de Protecția Consumatorilor de Servicii și Produse Medicale

de Florentina Ionescu - mar. 22 2022
S-a lansat Programul de Protecția Consumatorilor de Servicii și Produse Medicale

InfoCons, o organizație pentru Protecția Consumatorilor, anunță că lansează „Programul de Protecția Consumatorilor de Servicii și Produse Medicale”.

Cu ocazia lunii dedicate drepturilor și protecției consumatorilor, InfoCons a lansat „Programul Național de Protecția Consumatorilor de Servicii și Produse Medicale”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

infocons

Protecția Consumatorilor de servicii și produse medicale este o problematică de interes general, mai ales în contextul gradului scăzut de conștientizare, informare și educare în rândul consumatorilor in acest domeniu.

Programul Național de Protecția Consumatorilor de Servicii și Produse Medicale inițiat de InfoCons, are drept fundament câțiva piloni importanți: informarea, educarea, protecția, prevenția și consilierea consumatorilor de servicii și produse medicale, potrivit sursei menționate.

Obiectivele Programului Național de Protecția Consumatorilor de Servicii și Produse Medicale sunt:

  • Educarea și informarea consumatorilor de servicii și produse medicale prin punerea la dispoziția acestora a informațiilo corecte, complete și transparente într-un limbaj uzual, dar a drepturilor si obligatiilor pe care acestia le au.
  • Monitorizarea pietei prin realizarea de studii si teste comparative pentru creșterea gradului de informare a consumatorilor și a credibilității asupra produselor și serviciilor ce se regăsesc în piață;
  • Programul Național pentru Protecția Consumatorilor „Marca Încrederii” - pentru produsele și serviciile medicale ce îndeplinesc criteriile Programului.
  • Înființarea Centrului de Soluționare Alternativă a Disputelor în domeniul produselor și serviciilor medicale la standardele Uniunii Europene;
  • Asigurarea serviciului de consiliere si consultanță în domeniul produselor și serviciilor medicale
  • Punerea la dispoziția consumatorilor a numărului de telefon dedicat protectiei consumatorilor 021 9615 (telefon cu tarif normal in reteaua mobila Telekom) pentru obținerea de informații utile.

„Pe tot parcursul lunii martie, sărbătorim Protecția Consumatorilor la nivel mondial, dar cred ca ar trebui să sărbătorim zilnic, printr-o protecție sporită a noastră, a fiecăruia, si să luăm o9atitudine de câte ori vedem că drepturile noastre nu ne sunt respectate”, a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe