Newsflash
Diverse

Românii sunt mai preocupaţi de sănătate

de Dr. Laura Davidescu - apr. 15 2022
Românii sunt mai preocupaţi de sănătate

Un studiu Fitbit realizat în noiembrie 2021 arată cum s-au schimbat obiceiurile românilor după doi ani de pandemie.

Fitbit_Versa_3_Lifestyle_Run_Group_Pink_Clay_Melon_Rose_Sport_MH_1385Dincolo de efectele negative, pandemia a indus și anumite obiceiuri pozitive, arată un studiu realizat la comanda Fitbit, o cunoscută marcă de dispozitive wearables (ceasuri și brăţări inteligente). Sedentarismul a fost una dintre consecinţele directe și nefaste ale pandemiei, unul din doi participanţi la studiu spunând că pandemia l-a făcut să petreacă mai mult timp în faţa ecranelor sau pe canapea.

Totuși, conștientizarea sedentarismului i-a făcut pe 49% dintre oameni să fie mai atenţi la sănătate: unul din cinci participanţi spune că a făcut mai mult sport, mai mult de un sfert (28%) au declarat că s-au culcat mai devreme în ultimii doi ani, în timp ce aproape jumătate dintre ei (45%) au gătit mai mult acasă.

Studiul Fitbit mai arată și că o treime dintre cei chestionaţi au adoptat o dietă cu mai multe fructe și legume, în timp ce unul din cinci spune că și-a diversificat alimentaţia. Aproape toţi românii (95%) au găsit o soluţie pentru a face faţă stresului apărut în pandemie, iar sportul și mișcarea au reprezentat o soluţie de combatere a acestuia, la care au apelat o treime dintre români, potrivit aceluiași studiu.

„Concluziile studiului nostru arată că restricţia care a afectat cel mai mult românii a fost la adresa libertăţii de mișcare. Credem că, din primăvara acestui an, vom vedea tot mai mulţi români bucurându-se de sport și mișcare, plimbări în natură și călătorii”, a declarat Alexandra Pahomi, marketing manager Central Europe Fitbit.

Studiul a mai arătat că dispozitivele wearables reprezintă un adevărat asistent al celor care fac sport și mișcare. Astfel, una din două persoane din mediul urban (53%) folosește un astfel de dispozitiv – smartwatch sau smartband. Nouă din zece participanţi la studiu spun că le folosesc de trei-patru ori pe săptămână, iar cea mai utilizată funcţie este cea de monitorizare a mișcării – de peste jumătate dintre deţinătorii de wearables –, în timp ce un sfert dintre ei utilizează dispozitivele pentru monitorizarea somnului sau a antrenamentelor sportive.

Studiul Fitbit a fost realizat de Market Opportunity Research, în noiembrie 2021, pe un eșantion reprezentativ de 800 de persoane din mediul urban, reprezentativ la nivel naţional din punctul de vedere al genului, vârstei (18-54 de ani) și distribuţiei geografice.

Citiți și: Câtă apă trebuie să bem?

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe