Newsflash
Internaționale

Primul kit de testare COVID-19 pentru acasă, aprobat de FDA

de Florentina Ionescu - nov. 19 2020
Primul kit de testare COVID-19 pentru acasă, aprobat de FDA

Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite ale Americii a aprobat pentru utilizare de urgenţă primul test pentru COVID-19 care poate fi efectuat în întregime acasă.

Testul care presupune exsudatul nazal este eligibil pentru pacienții cu vârsta de peste 14 ani care au suspiciune de infecție cu SARS-CoV-2 și oferă rezultatele în doar 30 de minute, potrivit CNBC.com.

Potrivit sursei citate, testul a fost creat de Lucira Health din California și a primit marți autorizare pentru folosirea de urgență. Așadar, acest test COVID-19 poate fi efectuat în totalitate acasă.

testari bucuresteni

Agenția a aprobat acest kit de testare de unică folosință pentru persoanele de peste 14 ani dacă furnizorul lor de servicii medicale suspectează că acestea ar putea avea COVID-19.

Produs de o companie privată mică de biotehnologie, Lucira Health, din statul California, acest kit este eligibil pentru utilizarea în spitale, deși în acest caz la pacienții cu vârsta sub 14 recoltarea exsudatului nazal trebuie să fie efectuată de un profesionist din domeniul sănătății.

Însă FDA nu a dezvăluit și care este prețul pentru acest kit de testare pentru acasă. Pe site-ul companiei scrie că testul este „făcut anume să coste mai puțin de 50 de dolari”.

„Deși testele de diagnostic pentru COVID-19 au fost autorizate pentru colectarea acasă, acesta este primul test care poate fi în totalitate administrat acasă și oferă rezultatele acasă. Această opțiune de testare nouă este un progres important în diagnosticul bolii, pentru a ne adresa pandemiei și pentru a reduce povara publicului larg în privința transmiterii bolii”, a declarat Stephen Hahn, comisar FDA.

Testul cu exsudat nazal implică o etapă în care pacientul care și-a luat singur proba o introduce într-un recipient, care apoi este plasat într-o unitate de testare. Rezultatele sunt apoi vizibile pe un display al testului care se aprinde în decurs de 30 de minute.

FDA a precizat că indivizii la care rezultatul testului de acasă este pozitiv ar trebui să se autoizoleze și să ceară ajutor de specialitate de la furnizorul lor de servicii medicale. Totodată, persoanele la care testul este negativ dar care se confruntă cu simptome asemănătoare cu COVID-19 ar trebui să urmărească evoluția și să discute cu medicul lor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe