Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Potenţialul domeniului Health Tech

de Florentina Ionescu - mar. 17 2023
Potenţialul domeniului Health Tech

Elena Ovreiu este cofondator și partener al BIOdyssey, un hub de inovaţie ce încurajează medicii și tinerii să creeze startupuri.

Elena Ovreiu
Elena Ovreiu

 

Prezentă la lansarea raportului „Romanian HealthTech Startups Overview Report”, ea a ţinut să sublinieze cât de mult s-a schimbat peisajul din domeniul tehnologiilor medicale în ţara noastră, în ultimul deceniu: „În 2014 stăteam de vorbă cu medici. Pe vremea aceea, ei nu prea înţelegeau ce poate face în domeniul sănătăţii un IT-ist sau un inginer. Apoi stăteam de vorbă cu oameni din IT și foarte mulţi făceau multe lucruri minunate. Dar ei nu aveau cunoștinţe și nu înţelegeau care este potenţialul domeniului Health Tech. Și ce se poate face în domeniul acesta ca om din IT, ca om tehnic”. 

„Pepinieră” pentru startupurile ce vor ajuta medicina 

elena ovreiu in stanga
Elena Ovreiu (în stânga imaginii)

 

Cofondatoarea BIOdyssey și-a amintit că în acei ani se vorbea foarte puţin despre inovare, despre digitalizare în Sănătate, cuvinte care acum sunt pe buzele tuturor. Ulterior, ea și-a dat seama că „trebuie să aducem împreună toţi stakeholderii dintr-un domeniu ca să îl putem dezvolta”. Așa a luat naștere conferinţa SSIMA Re: Imagine Healthcare, prin eforturile sale și ale partenerilor săi din ţară și de peste hotare. În prezent, evenimentul s-a transformat într-o adevărată platformă de inovaţie în domeniul tehnologiei medicale.

Citește și: Harta startupurilor românești din Sănătate, în 2023

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe