Inventator și antreprenor american cunoscut pentru contribuţiile sale revoluţionare la tehnologia medicală, Dean Kamen va avea o intervenţie în calitate de invitat de onoare la un eveniment ce are loc toamna aceasta la București.
Cel mai mare eveniment dedicat tehnologiilor medicale și soluţiilor de digitalizare pentru spitale din Europa Centrală și de Est, HealthTech Forum se desfășoară în 5 și 6 noiembrie, la Palatul Parlamentului. Viaţa Medicală este partener media, iar cele două zile marchează un punct de cotitură: schimbarea numelui conferinţei SSIMA (International Summer School on Imaging for Medical Applications), ce a însumat șase ediţii, în HealthTech Forum.
Speakeri importanţi vor veni cu această ocazie la București. Unul dintre ei este profesorul Aaron Ciechanover, câștigător al Premiului Nobel pentru Chimie în 2004 și unul dintre cei mai importanţi inovatori contemporani în domeniul biochimiei. Acesta a fost premiat cu Nobel, alături de colegii săi (prof. Avram Hershko de la Institutul de Tehnologie din Israel – Technion, și regretatul dr. Irwin Rose de la Fox Chase Cancer Center din Philadelphia), datorită descoperirii mecanismului de degradare a proteinelor prin ubiquitină, un proces esenţial în reglarea ciclului celular și în alte procese biologice critice.
Un alt nume important care se regăsește pe lista vorbitorilor de marcă este Dean Kamen (foto-copertă), inventatorul pompei de insulină. Când încă era student, Dean Kamen a inventat prima pompă de perfuzie purtabilă. Pompa a fost acceptată rapid de specialităţi medicale precum Oncologia, Neonatologia și Endocrinologia. În colaborare cu cercetători de frunte în domeniul diabetului, Dean Kamen a fost pionier în proiectarea și adoptarea primei pompe de insulină portabile. Acest dispozitiv a schimbat radical modul în care pacienţii cu diabet își gestionează nivelurile glucozei din sânge. De numele lui Dean Kamen se leagă și îmbunătăţirea pregătirii lamei pentru testul Papanicolau.
Elena Ovreiu, organizator, cofondator și CEO al HealthTech Forum, afirmă despre acest demers că „este o ocazie de a înţelege cum tehnologiile de ultimă generaţie vor transforma spitalele de mâine. Subiectul central al acestei ediţii, Smart Hospitals, va fi abordat de lideri de opinie din industrie”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe