Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

Plasturi pentru a detecta apneea în somn

de Florentina Ionescu - iun. 16 2023
Plasturi pentru a detecta apneea în somn

Cercetătorii de la Georgia Institute of Technology au dezvoltat un sistem wireless ușor de purtat, format din mai mulţi plasturi, pentru a detecta apneea în somn în intimitatea locuinţei pacienţilor.

Plasturii sunt realizaţi din silicon și se fixează pe frunte și pe zona bărbiei. Acest sistem înregistrează, cu ajutorul unor senzori, activitatea cerebrală, a mușchilor și a globilor oculari. Informaţia este transmisă apoi prin bluetooth unui smartphone. Dispozitivul este menit să măsoare și calitatea somnului.

Lipsa calităţii somnului poate exacerba, cu trecerea timpului, alte probleme de sănătate la unele persoane, cum ar fi cele cu diabet sau cu boli cardiovasculare. Chiar și persoanele fără probleme de sănătate pot dezvolta complicaţii din cauza apneei de somn. Cu cât aceasta rămâne mai multă vreme nedetectată și netratată, cu atât mai mult va afecta inima și creierul.

În viitorul nu foarte îndepărtat, dispozitivul portabil ar putea fi o alternativă la procedurile medicale costisitoare ce au loc în clinicile de somnologie, speră dezvoltatorii săi.

Foto: sistem apnee in somn. Credit foto: Georgia Tech

 


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2023-05-wireless-patch-apnea-home.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe