Newsflash
Știri

Peste 300 de defibrilatoare vor fi amplasate în locuri publice din țară

de Dorina Novac - aug. 29 2022
Peste 300 de defibrilatoare vor fi amplasate în locuri publice din țară

Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că Programul naţional „Punct de prim ajutor. Fii salvator!”, care prevede amplasarea a 300 de defibrilatoare în zone publice, va fi lansat în curând.

Programul naţional „Punct de prim ajutor. Fii salvator!” prevede educarea populaţiei în acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă şi dotarea unor spaţii publice intens tranzitate cu defibrilatoare menite să salveze populaţia în situaţii de urgenţă, până la sosirea echipajelor medicale.

arafat

Citește și: Schimbarea începe cu fiecare dintre noi

„Noi l-am lansat o dată, tot cu sprijinul Lidl, este vorba despre implementarea a peste 300 de defibrilatoare semiautomate în mai multe localităţi din ţară. A fost o întârziere cauzată de pandemie şi de lipsa unor componente. La acest moment suntem pregătiţi şi o să vedeţi în curând începerea implementării acestor defibrilatoare, care vor fi găsite în zone publice şi unde oamenii pot să le folosească sub îndrumarea dispeceratului, dar preferabil chiar vor fi undeva unde oamenii din jur sunt deja instruiţi să le folosească dacă există o problemă. Pe asta lucrăm la acest moment”, a declarat Raed Arafat, scrie Agerpres.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe