Newsflash
ACTUALITATE Știri

Exercițiu de intervenție post-seism, la București

de Florentina Ionescu - iul. 31 2023
Exercițiu de intervenție post-seism, la București

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a organizat în iulie un exercițiu de intervenție post-seism.

Institutul „Cantacuzino” a organizat, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov și cu sprijinul Direcției Medicale, Statului Major al Forțelor cTerestre și al Clubului Câinilor Utilitari, un exercițiu de intervenție post-seism pentru limitarea și stingerea incendiilor izbucnite în urma acestuia. Acesta a avut loc în perioada 25-27 iulie a.c. 

Obiectivele exercițiului au constat în limitarea și stingerea incendiilor, căutarea și salvarea persoanelor aflate în zone incendiate sau sub dărâmături, precum și capacitatea Institutului „Cantacuzino” de a controla, în situații de urgență, fluxul stabilit pentru acces și evacuare în situația aglomerării perimetrului cu autovehicule și persoane, se arată pe o rețea socială

De asemenea, în perioada menționată s-au desfășurat două ateliere: 

  • unul de prim ajutor, în cadrul căruia numeroase persoane au învățat acordarea primului ajutor în situații de urgență de la instructori și formatori certificați din cadrul Institutului „Cantacuzino”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și Statului Major al Forțelor Terestre, 
  • și un atelier destinat creșterii îndemânării de mânuire a mijloacelor de stingere a incendiilor specifice locului de muncă, sub îndrumarea Serviciului propriu de prevenire și protecție și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. 

Activitatea s-a încheiat cu o prezentare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență cu privire la noutățile legislative în domeniul situațiilor de urgență. 

„Exercițiul și-a atins obiectivele, având în vedere că s-a axat pe operaţiuni practice, într-o clădire dezafectată, în care s-au putut iniția focare reale, sparge uşi, tăia pereți și plafoane pentru găsirea și evacuarea potențialelor victime”, au transmis reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pe pagina oficială de Facebook. 

Mai multe imagini din timpul exercițiului: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe