Newsflash
ACTUALITATE Știri

Peste 1.200 de copii, abuzați fizic și emoțional în primele 3 luni din 2024 (studiu)

de Magdalena Tănăsescu - aug. 23 2024
Peste 1.200 de copii, abuzați fizic și emoțional în primele 3 luni din 2024 (studiu)

În perioada ianuarie - martie a.c., 1.268 de copii din România au fost victime ale abuzurilor fizice și emoționale, reiese din statisticile Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC).

Potrivit statisticilor menționate, analizate de ParentED, numărul este în creștere cu peste 20% față de aceeași perioadă din 2023, pentru care ANPDC raportase 1.001 de cazuri de abuzuri fizice și emoționale asupra copiilor. De altfel, pe întregul an 2023, au fost raportate peste 4.320 de cazuri de abuzuri împotriva copiilor.

Dr. Shefali Tsabary, expert în parenting, susține că educația copiiilor nu ar trebui să se bazeze pe teama acestora față de părinți, ci mai degrabă pe echilibrarea valorilor tradiționale ale familiei cu îmbrățișarea valorilor de bază ale respectului, disciplinei și dragostei.

„Un părinte nu trebuie să fie temut de copilul său; respectul este mult mai eficient și mai sănătos decât frica, în procesul de educare. Prin instituirea unui sentiment de frică, părintele poate crea distanță și poate împiedica comunicarea deschisă cu copiii. În schimb, părinții ar trebui să urmărească să fie fermi, dar plini de compasiune, stabilind limite clare. Echilibrarea valorilor tradiționale ale familiei cu parentingul modern implică îmbrățișarea valorilor de bază ale respectului, disciplinei și dragostei. În același timp, părinții trebuie să fie deschiși către idei noi care promovează empatia, autonomia și atenția în parenting”, afirmă expertul în parenting, într-un comunicat remis redacției. 

Dr. Shefali Tsabary este psiholog clinician, speaker internațional și autoarea cărților cu vânzări record: “Harta parentingului modern” și „Părintele conștient”, traduse inclusiv în limba română. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe