Newsflash
Știri

Recomandări în sezonul virozelor respiratorii de la un medic pneumolog de la Timișoara

de Florentina Ionescu - sept. 21 2022
Recomandări în sezonul virozelor respiratorii de la un medic pneumolog de la Timișoara

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a publicat pe o rețea socială mai multe informații utile în contextul sezonului virozelor respiratorii.

Recomandările au fost elaborate de Adriana Chiș, medic primar pneumolog în cadrul Secției medicină internă a Spitalului Militar Timișoara. 

raceala sezonul virozelor respiratorii
Foto de Mojca de la Pixabay 

 

„Se apropie, încet dar sigur, sezonul virozelor respiratorii. Cum putem crește imunitatea organismului nostru ne dezvăluie Adriana Chiș, medic primar pneumolog în cadrul Secției medicină internă a Spitalului Militar Timișoara. Important este să respectăm câteva reguli simple și la îndemâna tuturor: hidratare adecvată (doi litri de apă pe zi), regim alimentar bogat în nutrienți, minerale și vitamine (în special vitamina C și Zinc), activitate fizică zilnică, igiena somnului (7-8 ore de somn), igiena mâinilor, evitarea consumului de alcool, evitarea fumatului, activ și pasiv”, se arată pe pagina oficială a Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale.

Doctor Adriana Chiș este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, promoția 2002. În anul 2012, a devenit parte a echipei medicale a Spitalului Militar Timișoara ca medic specialist pneumolog, iar în 2016 a devenit medic primar.

Fiind preocupată permanent de a dobândi cunoștințe noi, în anul 2022 a obținut Atestatul de Studii Complementare în Somnologie (Nivel I + Nivel II).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe