Newsflash
ACTUALITATE Știri

CNAS are fonduri doar pentru primele nouă luni din 2024

de Magdalena Tănăsescu - apr. 2 2024
CNAS are fonduri doar pentru primele nouă luni din 2024

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea, a anunțat că în prezent Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are fonduri doar pentru primele nouă luni ale anului, ultimul trimestru nefiind acoperit.


Ca urmare, oficialul pledează pentru un efort comun îndreptat către o economisire mai bună. 

 

„Avem bani pe nouă luni. Ultimul trimestru nu avem bani. Ori facem un efort toţi să încercăm să reducem cheltuielile şi pierderile din sistem şi încercăm să mobilizăm şi pacienţii să vină proactiv, în aşa fel încât prevenţia care costă mai puţin să îi ajute să nu ajungă în viitorii ani la boală şi să avem o previziune corectă”, a declarat Valeria Herdea, citată de Agerpres.

Aceasta a precizat că este în curs de demarare un proiect interinstituţional între Ministerul de Finanţe, Colegiul Medicilor din România și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. La acest proiect este invitat să participe și Ministerul Sănătăţii, pentru ca echipe mixte să verifice eficienţa activităţii furnizorilor de servicii medicale.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe