Newsflash
Internaționale

Pericolul din parcurile de distracții

de Dr. Diana Andronache - oct. 16 2020
Pericolul din parcurile de distracții

Activităţile recreaţionale din parcuri pot pune în pericol sănătatea copiilor și a tinerilor.

2_1În cadrul Conferinţei Naţionale a Academiei Americane de Pediatrie, desfășurată în acest an în mediul virtual, dr. Serena Freimen de la Universitatea Washington din St. Louis, Missouri, a prezentat rezultatele unui studiu* în care a evaluat riscul de accidentare pe care îl implică trambulinele din parcuri.

Au fost incluși în studiu peste 1,37 de milioane de pacienţi care s-au prezentat la camera de gardă în perioada 1998-2007 pentru leziuni traumatice.

Analiza acestor date arată că, deși un număr semnificativ mai mare de accidente are loc la domiciliu (1,22 de milioane), leziunile severe, cum ar fi fracturile coloanei vertebrale, au apărut de trei ori mai frecvent în parcurile cu trambuline (2,7%) decât la domiciliu (0,9%).

Totodată, fracturile de la nivelul membrelor inferioare au apărut mai frecvent în parcurile cu trambuline (51,7% faţă de 35,6% la domiciliu), însă fracturile membrelor superioare sunt mai des întâlnite la domiciliu (60,2% faţă de 42,5% în parc). Intervalul de vârstă cel mai afectat a fost 15-34 de ani.


Notă autor:

*https://www.medscape.com/viewarticle/938882

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe