Newsflash
OPINII

Pas cu pas

de Dr. Virgil RĂZEŞU - feb. 9 2024
Pas cu pas

După mai bine de 36 de ani de benefică existenţă, revista Viaţa Medicală anunţă modificarea cadenţei de apariţie și devine bilunară.

După mai bine de 36 de ani de benefică existenţă, revista Viaţa Medicală anunţă modificarea cadenţei de apariţie și devine bilunară. Nimic nou sub soare: vocaţia românului de a nu lăsa piatră peste piatră din tot ce a fost realizat cu sudoarea frunţii sale, așezat, funcţional și, mai ales, folositor semenilor săi, pentru a trăi de azi pe mâine, își spune cuvântul.

De altfel, fără să mă erijez într-o baba Vanga cu orice preţ, afirm cu toată sinceritatea de care sunt capabil că deplâng modificarea și amintesc că, odată cu remanierile suferite de revistă în urmă cu mai mulţi ani, mi-am exprimat în paginile ei temerile pentru ceea ce se petrece acum.

În condiţiile lumii moderne, în care informaţia circulă cu viteze care realizează instantaneul absolut, autodefinirea VM ca publicaţie de informare și opinie a comunităţii medicale, unică de altfel, devine superfluă. Prin forţa împrejurărilor, orice informaţie sau opinie devine anacronică, depășită și... inutilă.

Ca vechi colaborator al revistei, îmi declar recunoștinţa pentru cei (nu puţini) care și-au sacrificat viaţa și chiar profesia pentru a realiza, nu întotdeauna în condiţii optime, o tribună largă și variată de exprimare a problematicii medicale și a slujitorilor sănătăţii. O largă oglindire a unui domeniu atât de important în viaţa societăţii noastre.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe