Newsflash

Dr. Virgil RĂZEŞU


Pas cu pas

de Dr. Virgil RĂZEŞU - feb. 9, 2024

După mai bine de 36 de ani de benefică existenţă, revista Viaţa Medicală anunţă modificarea cadenţei de apariţie și devine bilunară.

Întoarcerea la Comuna Primitivă

de Dr. Virgil RĂZEŞU - nov. 17, 2023

Atunci când vine vorba despre naștere, a renunţa la proceduri bine stabilite și verificate de practica îndelungată, numai de dragul unor principii fanteziste, înseamnă regres, dacă nu întoarcerea către Comuna Primitivă.

Dincolo de sala de operaţii

de Dr. Virgil RĂZEŞU - sept. 29, 2023

Orașul Chișinău a fost, între 21 și 23 septembrie, capitala chirurgiei europene, găzduind un dublu eveniment știinţific internaţional de primă mărime.

Drumul lostriţelor

de Dr. Virgil RĂZEŞU - aug. 18, 2023

Organizam, an de an, Reuniunile Chirurgilor din Moldova și, de la cocteilul de bun-venit cu care-mi omeneam oaspeţii, nu lipsea niciodată hârzobul cu păstrăvi, preparat de un pădurar care moștenise meșteșugul din tată în fiu.

Et in Moinești ego

de Dr. Virgil RĂZEŞU - aug. 4, 2023

Cea de a XVIII-a ediţie a „Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moinești” a avut loc în perioada 13-15 iulie.

Întrebare cu tâlc

de Dr. Virgil RĂZEŞU - iul. 14, 2023

Colegul Nicolae-Iordache Iordache ne adresează, într-un interesant articol despre inteligenţa artificială, publicat recent în Viaţa Medicală, o întrebare:

Cinstire maestrului

de Dr. Virgil RĂZEŞU - iun. 30, 2023

Memoria profesorului Ion Chiricuţă a fost cinstită recent, la Cluj-Napoca, în cadrul unei manifestări dedicate. Participanţii au avut ocazia de a afla cele mai noi informaţii din domeniul oncologic, dar și mai multe despre viaţa, carie

Între odiseea medicilor și „Ai două cancere...”

de Dr. Virgil RĂZEŞU - feb. 3, 2023

Nimic mai onorabil decât a sări în ajutorul unui coleg de breaslă și al breslei în întregul ei, supuse oprobriului public. Numai că argumentele folosite trebuie alese cu grijă, tocmai pentru a nu întărâta și mai mult spiritele și a nu adânci controversele posibile.

Și eu vreau o rublă

de Dr. Virgil RĂZEŞU - ian. 13, 2023

Vreau o rublă! Dar nu una oareșicare, ci una cu totul și cu totul specială, cu o soartă specială (și nefericită în context istoric). Vreau o rublă a lor, cu Eminescu al nostru!

Poveste de Crăciun

de Dr. Virgil RĂZEŞU - dec. 23, 2022

În dimineaţa aceea de Ajun, însorită şi cu zăpadă mare şi pufoasă căzută din belşug, când voise să ia săniuţa, ai săi o opriseră şi îi spuseseră că nu era vreme de săniuş.

Între deziderate și perspective

de Dr. Virgil RĂZEŞU - nov. 18, 2022

În centrul orășelulului Roznov, intrat nu de multă vreme în rândul localităților urbane, se află se află unitatea „Ambulator și Spital de zi” amenajată la cele mai avansate standarde europene.

Unde empatie nu e...

de Dr. Virgil RĂZEŞU - oct. 7, 2022

Ne mai mirăm de lipsa de respect și de încredere a cetăţenilor faţă de medici când încă există practici condamnabile?

O dreaptă și cuvenită restituire

de Dr. Virgil RĂZEŞU - sept. 23, 2022

În volumul „Constantin C. Iliescu, creatorul cardiologiei românești” autorii reușesc o întocmire frumos închegată și documentată, fără asprimi supărătoare, reliefând personalitatea și opera unuia dintre marii noștri profesioniști, căruia medicina și cardiologia îi sunt recunoscătoare.

Între experienţă și treptele devenirii

de Dr. Virgil RĂZEŞU - sept. 2, 2022

Oricât de capabil, un profesionist nu poate să se limiteze la un anumit grad de autosuficienţă și mulţumire. Progresul și perfecţionarea trebuie să fie mereu parte din viaţa lui. Iar acest lucru presupune implicare în activităţi de cercetare.

A doua opinie

de Dr. Virgil RĂZEŞU - aug. 19, 2022

În ultimele decenii, în media noastră se vehiculează tot mai apăsat conceptul celei de „a doua opinii” în medicină. Conceptul este menit să reducă incidenţa incertitudinilor și a erorilor medicale, avizând marele public că e vorba de un drept consfinţit de lege, dar ignorat.

Țiuitul buclucaș

de Dr. Virgil RĂZEŞU - iul. 8, 2022

Asemenea vremuri de nesiguranţă și neliniște de fiecare zi, tot mai apăsătoare și mai pline de îngrijorare, asezonate cu încorsetările unei pandemii sâcâitoare, n-am trăit de mult.

Et in... Sinaia ego!

de Dr. Virgil RĂZEŞU - iul. 1, 2022

Implicarea medicilor tineri la recentul Congres al Societăţii Române de Chirurgie stă mărturie că educaţia și formarea lor sunt pe mâini bune.

Profesorul Dan Setlacec, slujitorul artei chirurgicale

de Dr. Virgil RĂZEŞU - dec. 3, 2021

Profesorul Irinel Popescu ne bucură inimile și sufletele cu o evocare plină de farmec și inedit a unuia dintre marii chirurgi și creatori de școală ai secolului XX, produs în exclusivitate al școlii românești de medicină.

Misterul mărului mușcat

de Dr. Virgil RĂZEŞU - aug. 13, 2021

Dragi utilizatori de PC-uri, v-aţi întrebat vreodată cum au luat naștere aceste jucării fermecate? V-aţi întrebat, printre altele, care este originea și semnificaţia logoului Apple?

„Ne vedem dincolo!”

de Dr. Virgil RĂZEŞU - iun. 25, 2021

În urmă cu câteva săptămâni, când ne plângeam prietenește, pe e-mail, de neputinţele vârstei și ale suferinţelor noastre, profesorul Mihai Radu Diaconescu – Pussy (1939-2021), pentru cei apropiaţi – îmi transmitea ceea ce s-a dovedit a fi ultimul său mesaj către mine: „Ne vedem dincolo!”.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe