Newsflash
ACTUALITATE Știri

Oprah Winfrey și-a retras acţiunile de la o companie specializată în diete

de Magdalena Tănăsescu - mar. 4 2024
Oprah Winfrey și-a retras acţiunile de la o companie specializată în diete

Acţionară în compania specializată în diete WeightWatchers International, vedeta de televiziune americană Oprah Winfrey a decis să se retragă din consiliul de administraţie, după aproape 10 ani de activitate.

Decizia luată de Oprah a dus la prăbuşirea cu peste 22% pe Wall Street a acțiunilor companiei, transmite Agerpres.


Fosta vedetă de televiziune, ale cărei discrepanţe de siluetă au fost un subiect de conversaţie de-a lungul întregii sale cariere pe micile ecrane, a recunoscut la sfârşitul anului trecut că a luat medicamente prescrise împotriva obezităţii.

Aceste medicamente, cum ar fi Ozempic, Wegovy şi Mounjaro, tratează diabetul, te fac să slăbeşti şi pot fi folosite pentru a trata obezitatea. Ele stârnesc panică în sectorul farmaceutic, ducând la o creştere a valorii la bursă a producătorilor lor, precum compania daneză Novo Nordisk şi cea americană Eli Lilly.

Grupul WeightWatchers International se confruntă cu o scădere a numărului de membri, deşi a adoptat şi o strategie de sprijinire a persoanelor care iau medicamente care imită hormonul de saţietate GLP-1, precum Ozempic.

Ca urmare, a anunţat recent o pierdere de 112 milioane de dolari în 2023, la vânzări în scădere cu 14,5%, de 889 milioane de dolari. Compania se aşteaptă ca acestea să scadă în continuare în 2024.

 

Oprah a precizat că îşi va dona acţiunile WW Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură Afro-Americană (NMAAHC) din Washington.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe