Newsflash
Internaționale

Protest faţă de diete, pe TikTok

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 29 2022
Protest faţă de diete, pe TikTok

Mai mulţi dieteticieni și nutriţioniști pledează împotriva dietelor pe reţeaua socială TikTok.

Dieteticienii își doresc să producă o schimbare în comportamentul oamenilor și să-i îndepărteze de ceea ce a devenit o adevărată cultură a dietelor. Această cultură promovează silueta „perfectă”, măsurile mici și graduale în defavoarea sănătăţii și restricţiile drastice în defavoarea schimbării stilului de viaţă.

Deși într-o anumită perioadă nutriţioniștii susţineau consumul de alimente sănătoase, noua generaţie de dieteticieni încurajează modificările echilibrate, sustenabile, care promovează o viaţă sănătoasă din mai multe puncte de vedere și pe mai multe căi. Ei spun că dacă persoanele se simt vinovate sau rușinate de alimentele pe care le consumă și își impun anumite restricţii, efectele psihologice ale unei astfel de diete nu sunt benefice pentru sănătate.

Strategia le vorbește deci tinerilor pe TikTok despre înlocuirea dietelor ce promovează pierderile rapide, bruște în greutate cu schimbări ale stilului de viaţă cu efecte pe termen lung.

 

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/04/24/health/tiktok-dietitians-anti-diet-wellness/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe