Newsflash
OPINII

Asistenţii medicali și viitorul îngrijirilor din Sănătate

de Roxana HAINAGIU - nov. 5 2021
Asistenţii medicali și viitorul îngrijirilor din Sănătate

Congresul Internaţional al Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali de anul acesta a reunit, sub tema „Nursing Around the World”, 5.500 de asistenţi medicali din 132 de ţări.

image-from-rawpixel-id-260764-jpegPrincipala manifestare știinţifică a asistenţilor medicali din întreaga lume – Congresul Internaţional al Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) – organizată în parteneriat cu Asociaţia Asistenţilor Medicali din Emiratele Arabe Unite, s-a desfășurat în perioada 2-4 noiembrie, în mediul online.

Printre invitaţii de nivel înalt s-au numărat Sanctitatea Sa Papa Francisc și Oprah Winfrey ale căror mesaje de apreciere și sprijin au dominat ceremonia de deschidere a congresului.

Howard Catton, directorul executiv al ICN, a preluat rolul de
moderator al sesiunii plenare, care a inclus și cuvântul de deschidere al președintelui Consiliului, Annette Kennedy.

Aceasta a descris fenomenul de transformare a îngrijirilor medicale la care asistenţii medicali au contribuit. Executivul ICN a declarat că angajamentul extraordinar și curajul de care au dat dovadă asistenţii medicali în timpul pandemiei generează optimism pentru viitor și îi încurajează pe aceștia să profite de oportunitatea de a-și face vocea auzită, în ciuda provocărilor serioase cu care încă se confruntă.

Cea mai bună apărare viitoare

Invitată de onoare la ceremonie, ASR Principesa Muna
al-Hussein a Regatului Hașemit al Iordaniei a declarat că cea mai bună apărare pentru viitoarele pandemii sau orice criză va fi un sistem de sănătate solid și cuprinzător.

„În acest sens, asistenţii medicali pot să joace un rol-cheie privind navigarea în viitorul îngrijirilor în sănătate și pot contribui la construirea unui sistem de sănătate mai puternic și echitabil al ţărilor lor”, a conchis Alteţa Sa.

Pentru această ediţie, OAMGMAMR a susţinut financiar înscrierea a șapte asistenţi medicali români ale căror lucrări au fost selectate de organizatori: patru expuneri orale, două postere și o prezentare.

Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, a participat la deschiderea congresului și a urmărit cu interes toate lucrările asistenţilor medicali din România, cărora le-a transmis felicitări pentru contribuţia la cercetarea în domeniul îngrijirilor medicale.

Citiți și: Vaccinarea prioritară a asistenţilor medicali, o necesitate

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe