Newsflash
OPINII

Raportul privind planul global de forţă de muncă

de Adriana CÂRNU - feb. 4 2022
Raportul privind planul global de forţă de muncă

Anul care tocmai s-a încheiat, 2021, a fost marcat de o presiune fără precedent asupra sistemelor de sănătate și asupra forţei de muncă din domeniul îngrijirilor medicale.

Webinarul „Susţinere și menţinere în 2022 și pe mai departe: Forţa globală de muncă din domeniul asistenţei medicale și pandemia COVID-19”, desfășurat în 28 ianuarie, a avut ca scop prezentarea concluziilor raportului cu același titlu, realizat în cadrul unui parteneriat între Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali și Centrul Internaţional pentru Migraţia Asistenţilor Medicali.

raport-coperta

Raportul s-a concentrat asupra forţei de muncă din sistemele de sănătate într-un context dominat de o pandemie. Anul care tocmai s-a încheiat, 2021, a fost marcat de o presiune fără precedent asupra sistemelor de sănătate și asupra forţei de muncă din domeniul îngrijirilor medicale. Anul care tocmai a început, 2022, continuă, din păcate, acest trend împovărător.

Raportul „Forţa globală de muncă din domeniul asistenţei medicale și pandemia COVID-19” a fost elaborat la iniţiativa Centrului Internaţional pentru Migraţia Asistenţilor Medicali (ICNM). Acesta oferă o evaluare globală asupra modului în care pandemia de COVID-19 are impact asupra personalului medical, cu un accent specific asupra modului în care modelele de furnizare a îngrijirilor medicale se schimbă și vor aduce provocări asupra asigurării sustenabilităţii forţei de muncă globale din domeniul sănătăţii.

Asistenţii medicali au avut un rol esenţial în susţinerea răspunsului la COVID-19 la nivel global. Prezentul raport evidenţiază faptul că efectele COVID-19 cresc cererea de asistenţi, dar exercită, în același timp, un efect dăunător direct și indirect asupra acestora și, în general, asupra recrutării de personal.

A existat un deficit global de asistenţi medicali de aproape șase milioane la momentul la care pandemia s-a extins la începutul anului 2020. COVID-19 a expus vulnerabilităţile fluxurilor de mobilitate a asistenţilor medicali, pe plan intern și pe plan internaţional.

De aceea, raportul prezentat detaliat în cadrul întâlnirii online stabilește agenda de acţiuni imediate și planul global de forţă de muncă pentru 2022, contribuind la sustenabilitatea forţei de muncă, precum și la îmbunătăţirea capacităţii de răspuns și rezilienţei sistemelor de sănătate.

Citiți și: Moașele, aliatul femeilor în pandemie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe