În perioada 29-30 august a.c., OAMGMAMR a găzduit la București un seminar regional dedicat îmbunătăţirii raportării datelor despre forţa de muncă în sănătate.
Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) a lansat oficial apelul de rezumate pentru Congresul său, care va avea loc, anul viitor, în Finlanda, în perioada 9-13 iunie.
Reprezentanţii OAMGMAMR și cei ai Consejo General de Enfermeria din Spania au tras concluziile după primele vizite de lucru care vizează elaborarea planului de îngrijiri în ţara noastră.
OAMGMAMR anunţă lansarea selecţiei participanților la cursul „Dezvoltarea abilităţilor personale și profesionale ale asistenţilor medicali generaliști, moașelor și asistenţilor medicali prin programe de formare SOFT SKILLS.
OAMGMAMR marchează lansarea unui nou proiect de colaborare internaţională în domeniul îngrijirilor medicale: „Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”.
Asistenţi medicali și moașe vor putea beneficia de cursuri gratuite pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare și nu numai, organizate de OAMGMAMR. Condiţiile de înscriere vor fi publicate pe site-ul instituţiei în luna martie.
Seria de conversaţii informale din cadrul podcastului explorează experienţele și perspectivele asistenţilor medicali din diverse domenii ale sănătăţii.
OAMGMAMR* anunţă finalizarea cu succes a Programului de Leadership dezvoltat în parteneriat cu Facultatea de Asistenţi și Moașe RCSI din Irlanda.
În ultimul articol al seriei, continuăm prezentarea lucrărilor expuse și a testimonialelor celor opt asistenţi medicali români care au participat la Congresul de la Montreal, fiind susținuți de OAMGMAMR.
Continuăm prezentarea lucrărilor expuse și a testimonialelor legate de participarea celor opt asistenţi medicali – susţinuţi de OAMGMAMR* – la Congresul organizat de ICN la Montreal.
Mai mulţi asistenţi medicali români, susţinuţi de OAMGMAMR, au participat la Congresul Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN).
Prin organizarea acestei importante întâlniri strategice la București se acordă o recunoaștere deosebită asistenţilor medicali și moașelor din România.
Șapte asistenţi medicali români au participat cu lucrări la conferinţa internaţională de cercetare și educaţie organizată de Facultatea de Asistenţi Medicali a Colegiului Irlandez. Una dintre lucrări a obţinut premiul pentru cel mai bun poster știinţific.
Anul acesta, 150 de directori de îngrijiri și asistenţi șefi au participat la cursuri de leadership organizate de OAMGMAMR. Alte aproape o sută de persoane au beneficiat de vizite de lucru în Irlanda.
Mai mulţi președinţi ai filialelor judeţene ale OAMGMAMR au participat la o serie de prezentări susţinute de reprezentanţii unor importante instituţii din domeniul medical din Irlanda.
Anul care tocmai s-a încheiat, 2021, a fost marcat de o presiune fără precedent asupra sistemelor de sănătate și asupra forţei de muncă din domeniul îngrijirilor medicale.
Facultatea de Asistenţi Medicali și Moașe din Irlanda (RCSI) a organizat, în 13 ianuarie, webinarul pe tema profesiei de moașă, intitulat „Leadership integrat: practici și politici”.
OAMGMAMR anunţă publicarea lucrării „Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenţi medicali generaliști”. Lucrarea are un caracter modern, invitând cititorul atât la studiu, cât și la dialog.
Anul 2020 reprezintă o oportunitate importantă pentru eliminarea obstacolelor ce împiedică asistenții medicali din toată lumea să lucreze folosindu-și întregul potențial.
Papa Francisc a vorbit despre Anul Internațional al Asistentului Medical și Moașei, în timpul unei predici în fața a mii de pelerini, în Piața Sfântul Petru, lăudând munca și dedicarea asistenților medicali.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe