Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Protejaţi sănătatea angajaţilor din Sănătate!

Viața Medicală
Prof. dr. Cătălina POIANĂ vineri, 20 martie 2020

Doresc să reiterez importanţa protecţiei și responsabilităţii pe care trebuie să o avem noi toţi faţă de cadrele medicale, în contextul epidemiologic actual.

Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici și asistenţi, dar și a celorlalţi angajaţi din unităţile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze și să ofere îngrijire în faţa pandemiei de coronavirus.

sanatate

De asemenea, fac un apel public către toate autorităţile competente din domeniul sanitar, dar și către autorităţile locale și centrale și către managerii unităţilor medicale să identifice rapid unităţile unde personalul medical nu dispune de echipamente de protecţie sau acestea nu sunt suficiente în cazul în care numărul de pacienţi infectaţi cu coronavirus, care trebuie diagnosticaţi și trataţi, poate să crească în perioada următoare.

Totodată, trebuie asigurate stocurile de dezinfectanţi în cantităţi suficiente. În același timp, este important să se eficientizeze programul medicilor, astfel încât aceștia să răspundă provocărilor, dar să aibă și suficient timp pentru odihnă.  Este foarte clar că încă nu știm cât timp ne vom confrunta cu această situaţie epidemiologică sau la ce  nivel.

Ca medic, cetăţean și președinte al celui mai mare colegiu teritorial din România am văzut ce se întâmplă în alte ţări cu un sistem medical mai dezvoltat și sunt convinsă că analizându-se aceste situaţii, veţi lua deciziile cele mai bune și eficiente, în colaborare strânsă cu specialiștii din domeniu.

Să fim responsabili cu medicii, să protejăm activitatea spitalelor!

Foto: Unsplash

Etichete: protejare medici echipamente de protectie coronavirus dezinfectanti activitate spitale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC