Newsflash
Internaționale

Record negativ: Polonia înregistrează peste 36.000 de infectări zilnice cu SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - ian. 21 2022
Record negativ: Polonia înregistrează peste 36.000 de infectări zilnice cu SARS-CoV-2

Autoritățile din Polonia au declarat astăzi că națiunea a ajuns la un record negativ în contextul pandemiei de COVID-19, și anume 36.665 noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 raportate în 24 de ore.

Reprezentant al Ministerului Sănătății din Polonia, Waldemar Kraska a declarat, potrivit The Associated Press, că 1390 dintre noile cazuri de COVID-19 au fost confirmate ca fiind cauzate de varianta Omicron a virusului, variantă extrem de contagioasă. 

Omicron crește rata reinfectărilor 

coronavirus 7 noiembrie

Autoritățile din această țară se așteaptă ca numărul cazurilor noi să crească la 50.000 de infectări pe zi, săptămâna viitoare, spunând că al cincilea val al pandemiei de COVID-19 va fi o adevărată provocare pentru sistemul sanitar, care are aproape 31.000 de paturi de spital pregătite pentru pacienții infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2. 

Omicron: Africa de Sud a trecut de vârful infectărilor fără multe decese 

Mulți medici din Polonia spun că deja sistemul sanitar este suprasolicitat și că nu este pregătit să facă față unui număr atât de mare de cazuri de COVID-19, în special din cauza crizei de personal medical și din cauza extenuării lucrătorilor sanitari. 

Varianta Omicron reprezintă 40% din totalul infectărilor din Londra 

Astăzi au fost raportate în această țară 248 de decese la pacienții cu coronavirus, o scădere semnificativă de la aproape 800 de decese, zilnic, la finalul lunii decembrie, arată sursa citată. De la începutul pandemiei, în Polonia au fost peste 103.000 de decese înregistrate din cauza COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe