Newsflash
Știri

Operație de zece ore: Medicii de la SCJU Târgu Mureş i-au replantat mâna unui bărbat

de Dorina Novac - oct. 3 2022
Operație de zece ore: Medicii de la SCJU Târgu Mureş i-au replantat mâna unui bărbat

O echipă de medici de la Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă SCJU Târgu Mureş a realizat o intervenţie de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu.

SCJU Tragu Mures

„O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de conf. dr. Cristian Trâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, în cursul săptămânii trecute (29/30 septembrie), o intervenţie de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană”, informează reprezentanții spitalului.

Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantare segmentului amputat.

În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă.

„De altfel, această intervenţie a fost doar începutul unui adevărat maraton desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre 8 cazuri, din care amintim: traumatism prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi, Mureş, accident casnic – arsură la nivelul faţei şi toracelui anterior, Mureş”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe