Newsflash
Apariții editoriale

Oncologie și neuroimagistică

de Dr. Mariana MINEA - oct. 27 2023
Oncologie și neuroimagistică

Un conţinut dens și interesant oferă numărul 3 din 2023 al revistei „Medicine and Pharmacy Reports”, așa cum ne-a obișnuit deja.

Echipa coordonată de prof. dr. Dan L. Dumitrașcu a realizat un review asupra tendinţelor în epidemiologia cancerului gastric la nivel mondial. Patologia rămâne o problemă importantă de sănătate publică, chiar dacă ultimii 30 de ani au adus o scădere a prevalenţei și mortalităţii asociate acesteia. Infecţia cu Helicobacter pylori, dieta vestică și fumatul sunt factori de risc importanţi în apariţia cancerului gastric, mai ales pentru cancerele care nu afectează cardia.

Specialiștii subliniază importanţa prioritizării managementului infecţiei cu H. pylori la pacienţii cu test pozitiv, precum și supravegherea endoscopică la pacienţii cu gastrită cronică atrofică sau cu metaplazie intestinală, această investigaţie permiţând descoperirea cancerului într-un stadiu incipient. Secvenţierea genică poate fi cheia dezvoltării unei terapii genice.

Volumul include și cercetări originale, precum cea coordonată de prof. dr. Ioan Ștefan Florian, privind impactul anticoagulantelor asupra caracteristicilor hematoamelor subdurale și altor leziuni cerebrale la pacienţii cu traumatisme cerebrale.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe