Newsflash
Apariții editoriale

Markeri de prognostic pentru AVC ischemic

de Dr. Ana MIHAI - iun. 2 2023
Markeri de prognostic pentru AVC ischemic

Un nou număr al revistei Medicine and Pharmacy Reports, primul din acest an, propune o serie de articole interesante.

Cancerul colorectal (CRC) este abordat din perspectivă oncologică – impactul mutaţiei RAS asupra strategiei de tratament – și chirurgicală. O serie de studii semnalează un risc mai mare de complicaţii postoperatorii la pacienţii cu sarcopenie operaţi de CRC, precum și de alte patologii din sfera abdominală, și o spitalizare mai îndelungată la pacienţii cu sarcopenie operaţi pentru metastaze hepatice induse de CRC. 

Sunt cu adevărat de încredere markerii de prognostic pentru accidentul vascular cerebral (AVC) ischemic? La această întrebare și-au propus să răspundă trei medici sibieni. Concluzia lor a fost că proteina C reactivă cu sensibilitate înaltă (hsCRP), raportul neutrofile/limfocite (NLR) și raportul trombocite/limfocite (PLR) au un bun potenţial de a fi markeri de prognostic, fiind utili în prevenirea posibilelor complicaţii ale unui AVC ischemic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe