Newsflash
ACTUALITATE Știri

Numărul companiilor mici și mijlocii care oferă servicii de sănătate s-a triplat în ultimii 3 ani

de Magdalena Tănăsescu - iul. 25 2023
Numărul companiilor mici și mijlocii care oferă servicii de sănătate s-a triplat în ultimii 3 ani

Doar în ultimii trei ani, numărul companiilor mici și mijlocii din România care oferă servicii de sănătate s-a triplat, iar beneficiile extra-salariale medicale au devenit un element cheie din pachetul de angajare.

Potrivit unui comunicat remis redacției, se observă un interes crescut al angajatorilor pentru pachetele de sănătate nu doar în corporații, ci și în cazul multor IMM-uri din România.

„Abonamentul medical, oferit de IMM-uri ca beneficiu extra-salarial, poate contribui la decizia unui angajat pentru alegerea locului de muncă, dar ajută și la fidelizarea acestuia pe termen mediu și lung. Doar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani, ne dăm seama că pachetele de sănătate pot constitui un avantaj competitiv pentru companiile mici și mijlocii în fața marilor corporații, iar atenția la nevoile angajaților este un barometru pentru atragerea și retenția forței de muncă”, a  declarat Andreea Minuță, director executiv al Diviziei de Abonamente din cadrul unei rețele private de sănătate.

Conform acesteia, comportamentul abonatului IMM este similar cu cel al abonatului dintr-o corporație. Rata de acces a serviciilor medicale de către angajații IMM este aproape 70%, cu aproximativ același număr de vizite la medic, asemănător angajaților din marile organizații.

În baza abonamentului medical, companiile ajută angajații să economisească investind în sănătate. Suma economisită de pacienții cu abonament este variabilă, în funcție de complexitatea abonamentului: cu cât abonamentul cuprinde mai multe includeri, cu atât mai mult se economisește”, a mai spus Andreea Minuță. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe