Newsflash
ACTUALITATE Știri

Trainerii în managementul serviciilor de sănătate se întorc în sălile de curs

de Florentina Ionescu - sept. 12 2023
Trainerii în managementul serviciilor de sănătate se întorc în sălile de curs

Biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aduce în discuție unele cursuri dedicate managementului serviciilor de sănătate, cursuri ce au loc în septembrie.

Odată cu începerea unui nou an școlar, trainerii din domeniul managementului serviciilor de sănătate se întorc în sălile de curs în perioada 11-15 septembrie, pentru a analiza probleme fundamentale în managementul eticii și integrității în sectorul sănătății, se arată pe pagina de Facebook a Biroului OMS pentru România. 

  • Care sunt principalele probleme etice care apar în activitățile manageriale de zi cu zi din sectorul sănătății? 
  • Cum ar trebui să facă managerii atunci când se confruntă cu așteptări contradictorii ale diferitelor părți? 
  • Cum ar trebui să fie prevenite hărțuirea sexuală, discriminarea și bullying-ul?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care coordonatorul acestui prim modul, prof. Antonino Vaccaro (Departamentul de Etică în Afaceri, IESE Business School Barcelona) le va aborda în primul din cele 6 module care se adresează reprezentanților instituțiilor de învățământ medical și formatorilor din domeniul sanitar din România. 

„În cadrul asistenței tehnice oferite de OMS României pentru implementarea componentei C12.Sănătate a PNNR, sperăm ca dumneavoastră, în calitate de formatori, echipați cu cunoștințele transmise de profesorul Vaccaro și echipa sa, să ne susțineți pentru a disimina aceste cunoștiințe la peste 3.000 de persoane până în 2025”, a spus dr. Caroline Clarinval, reprezentantul OMS în România în deschiderea primului modul de ieri, 11 septembrie.

Alături de Ministerul Sănătăţii și de Institutul National de Management al Serviciilor de Sănătate, Biroul OMS pentru România contribuie la dezvoltarea sustenabilă a domeniului sanitar din România, se arată în aceeași postare. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/OMSRomania

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe