Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: „România a fost aleasă ca următoarea țară gazdă a Conferinței EHMA”

de Florentina Ionescu - iul. 18 2023
Rafila: „România a fost aleasă ca următoarea țară gazdă a Conferinței EHMA”

Cea de-a 29-a ediție a Conferinței Europene pentru Managementul Sănătății va avea loc pentru prima dată într-o țară est-europeană.

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a anunțat în cadrul conferinței „Modele de bună practică în administrarea spitalelor - Rolul autorităților locale” de la Bistrița Năsăud că cea de-a 29-a ediție a Conferinței Europene pentru Managementul Sănătății va avea loc pentru prima dată într-o țară est-europeană. 

Conferința Europeană pentru Managementul Sănătății este organizată de Asociația Europeană pentru Managementul Sănătății (EHMA) în parteneriat cu Ministerul Sănătății din România şi cu Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate. Evenimentul va avea loc în perioada 5-7 iunie 2024, la Bucureşti. 

Conferința Europeană pentru Managementul Sănătății are o tradiție de realizare a unei punți între cercetare și practică în domeniul managementului sănătății, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Instituții, cercetători și profesioniști de renume mondial se vor reuni la București în 2024 pentru a face schimb de idei și modele de bună practică şi pentru a prezenta rezultatele cercetărilor realizate din domeniul managementului sănătății. 

„Sunt onorat că România a fost aleasă ca următoarea țară gazdă a Conferinței EHMA. Am adoptat mai multe măsuri în ultimul an pentru a dezvolta managementul sănătății din țara noastră şi pentru a oferi noi oportunități educaționale profesioniștilor din domeniu. Conferința Europeană pentru Managementul Sănătății ne va permite să dezbatem modele de bună practică alături de restul colegilor noștri europeni”, a declarat Ministrul Sănătății. 

Totodată, prof. Sandra C. Buttigieg, președintele Asociației Europene pentru Managementul Sănătății, a declarat: 

„Conferința EHMA pune accentul pe practici inovatoare și oferă un spațiu unic pentru a face schimb de cunoștințe privind modalitățile de conducere, gestionare și organizare a serviciilor de sănătate și de conducere a sistemelor de sănătate în vremuri de transformare constantă”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe