Newsflash
ACTUALITATE Știri

Migrenele afectează peste 10% din populația lumii

de Magdalena Tănăsescu - iul. 21 2023
Migrenele afectează peste 10% din populația lumii

La nivel global migrena afectează peste 10% din populație, fiind a doua cauză de ani trăiți cu dizabilitate, iar problemele determinate de această afecțiune se extind inclusiv la comunitățile din care fac parte pacienții.

Ziua Mondială a Creierului, celebrată în fiecare an pe 22 iulie, este dedicată în 2023 sănătății creierului și dizabilității.

Printr-un comunicat remis redacției, Asociația CREDU, organizație non-guvernamentală specializată pe comunicarea în sănătate, atrage atenția asupra impactului tulburărilor neurologice asupra bunăstării oamenilor și necesitatea unor politici echitabile în domeniul sănătății în România.

Sunt vizate în special afecțiunile neurologice ca migrena, epilepsia, Alzheimer, AVC, Parkinson, scleroza multiplă etc., care pot duce la dizabilități care afectează calitatea vieții unui individ.

Dizabilitățile provocate de afecțiunile creierului pot fi în mare măsură prevenite, tratate și recuperate. Ele afectează fiecare grupă de vârstă, etnie, sex sau statut socio-economic. Accesul la diagnostic, medicamente, proceduri intervenționale, tehnologii de asistență este necesar pentru a optimiza sănătatea creierului și a duce la o calitate a vieții cât mai bună”, a declarat Oana Voicu, președinte Asociația CREDU.

Potrivit comunicatului, este necesar ca dizabilitatea cauzată de migrenă să fie recunoscută ca o preocupare reală în domeniul medical, promovând o mai bună conștientizare și acces la tratamente eficiente.

„Creierul este epicentrul sănătății și identității noastre, iar un spectru larg de patologii poate influența funcționarea acestuia. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că stilul nostru de viață, dieta și mediul înconjurător au un impact direct asupra sănătății creierului. Îngrijirea sănătății creierului este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru noi înșine și pentru cei din jurul nostru. Haideți să fim responsabili și să ne susținem reciproc în această călătorie către o sănătate mentală mai bună”, susține dr. Vlad Tiu, medic neurolog Spitalul Universitar de Urgență Elias. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe