Newsflash
OPINII

Mesaj pentru asistenţii medicali

de Mircea TIMOFTE - mai 19 2023
Mesaj pentru asistenţii medicali

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este o ocazie importantă să recunoaștem contribuţia vitală pe care asistenţii medicali din întreaga lume o aduc sistemelor de sănătate.

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este o ocazie importantă să recunoaștem contribuţia vitală pe care asistenţii medicali din întreaga lume o aduc sistemelor de sănătate, lucrând neobosit pentru a oferi îngrijire pacienţilor și pentru a salva vieţile oamenilor. Această zi ne oferă, așadar, prilejul de a sărbători munca și angajamentul vostru în îngrijirea pacienţilor. Mă alătur și eu apelului lansat de ICN (Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali - n.red.) de a susţine valorizarea, respectul pentru profesie și investiţia în asistenţii medicali.
 

Este important să ne angajăm să sprijinim profesioniștii noștri. Investiţia în asistenţii medicali nu este numai o responsabilitate morală, ci și o necesitate economică. Asistenţii medicali joacă un rol vital în reducerea costurilor și în îmbunătăţirea calităţii îngrijirii medicale, prin asigurarea accesului la îngrijirea preventivă și prin abordarea nevoilor complexe ale pacienţilor.
 

De asemenea, trebuie să ne asigurăm că asistenţii medicali primesc respectul și recunoașterea cuvenite pentru munca pe care o fac.  Este esenţial să existe o cultură a respectului și a aprecierii în sistemul nostru de sănătate, care să susţină asistenţii medicali și să le ofere suportul  necesar pentru a-și îndeplini  rolurile. Astăzi, vă transmit recunoștinţa mea și a Ordinului Asistenţilor Medicali și Moașelor din România pentru tot ceea ce faceţi pentru sistemul nostru de sănătate. Vă mulţumesc pentru profesionalismul, eforturile și dedicarea dumneavoastră în timpul acestor vremuri încă dificile. Vă doresc multă sănătate și vă mulţumesc!
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe