Newsflash
Știri

Klaus Iohannis: în ce condiții va începe de luni semestrul al doilea al anului școlar

de Florentina Ionescu - feb. 2 2021
Klaus Iohannis: în ce condiții va începe de luni semestrul al doilea al anului școlar

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut astăzi o declarație de presă la Palatul Cotroceni, referitoare la debutul semestrului al doilea al anului școlar în contextul COVID-19.

Șeful statului a avut azi o întâlnire cu Prim-ministrul, ministrul Educației, ministrul Sănătății și alți experți, cât și consilieri de la Administrația Prezidențială. Aceștia au discutat ce se va întâmpla cu școlile din România de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi al anului școlar.

klaus iohannis 2 februarie 2021
Sursa foto: www.presidency.ro

„În unanimitate, am decis următoarele lucruri: începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident însă că trebuie să respectăm și situația din fiecare localitate, să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii, și pentru dascăli”, a explicat președintele României.

Iată, pe scurt, câteva dintre situațiile în care copii vor putea merge la școală începând de luni:

  • în localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19 (scenariu verde), toți copiii merg fizic la școală, și grădiniță, și ciclu primar, gimnaziu și liceu.
  • În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri (scenariu galben), acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc de examen; totodată, a mai explicat șeful statului, din liceu merg fizic la școală tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de Bacalaureat.
  • În localitățile unde sunt destul de multe cazuri (care sunt în scenariu roșu), merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala online. „Deci, în scenariul roșu, merg cei mici fizic, iar clasele de la a V-a până la a XII-a fac școala on-line”, a subliniat Klaus Iohannis.
  • În localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, toată lumea stă acasă.

Încă sunt detalii care trebuie puse la punct

Președintele României a adăugat că mai sunt multe detalii de clarificat - cum se verifică dacă un copil este bolnav sau nu, ce se face în acel caz, la câte cazuri de îmbolnăvire dintr-o școală se închide școala și așa mai departe:

„Toate aceste lucruri vor fi foarte rapid clarificate printr-un ordin de ministru comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, un ordin care va fi pregătit astăzi și mâine și va fi dat publicității”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe