Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Istoria Medicinei

Un Pygmalion şi dublul său

Viața Medicală
Alice ŢUCULESCU vineri, 21 ianuarie 2011

   „Chirurgia este, într-adevăr, o profesiune deosebită, pentru că permite unor muritori să răscolească în interiorul corpurilor altor muritori. Ceea ce ar putea creiona un anume profil psihologic, un anume tip comportamental, care poate să capete pe parcurs şi unele nuanţe aberante. Dar dacă ne circumscriem în perimetrul normalităţii şi funcţionează filtrul moral, Medicina te transformă într-un om responsabil“, afirmă dl prof. dr. Ioan Lascăr, într-un interviu realizat de dna Alice Ţuculescu. (...)


 
 

   Lumea „mondenă“ îl curtează asiduu. Pentru chirurgia noastră plastică, reconstructivă şi estetică, este rege. Laudele, faima nu i-au sucit însă minţile. Chiar ocoleşte publicitatea, gesticulaţia profitabilă. Se exprimă lapidar, fără volute cromatice. Simptomul misionarismului. Are şi un fel aproape stoic de a suporta baia de mulţime. După 50–60 de persoane consultate zilnic, nici nu cred că duce dorul socializării. Şi ar putea părea glacial, dacă nu l-ar trăda tonul blând – uşor gutural – şi căldura din privire.
   Lipsit de ostentaţie, echilibrat, calm şi de o politeţe desăvârşită, prof. dr. Ioan Lascăr este o personalitate puternică, ce inspiră încredere. Şi ştie teribil de bine ce vrea.
   Dar, cu regret vă spun, nu prea-i dispus să se confeseze. Să dea ceva mai mult perdeaua la o parte, să zărească şi ziaristul ceva, în cele 50 de minute acordate de curând, noaptea, târziu, în moderna clinică a domniei sale, la sfârşitul unei zile grele de muncă… 3.000 de secunde calculate cu acribie, dar şi umor, de un om al faptei, structurat pe urgenţe şi care şi-a condus propria viaţă doar după regulile autodisciplinei şi credinţei în Dumnezeu. (...)
 Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC