Newsflash
Știri

Investiții în educația pacienților cu melanom

de Florentina Ionescu - iun. 28 2022
Investiții în educația pacienților cu melanom

Asociația Melanom România subliniază cât de important este ca pacienții să fie informați și de ce este esențial să se investească în educarea pacienților și a familiilor lor.

Din 2015, Asociația Melanom România colaborează cu o clinică privată din Craiova, centru unde tratamentele sunt decontate. Ce contează în privința acestei colaborării, amintește Violeta Astratinei, președintele Asociației Melanom România, este „respectul pe care-l acordă asociației noastre”, însă foarte mult contează și că asociația a câștigat un respect în fața medicilor de acolo, „prin faptul că suntem o comunitate destul de educată.” 

Citiți și: Asociația Melanom România: „Trăim în era transformărilor digitale” 

pacienti oncologici sondaj de opinie romania

Cuvântul-cheie este, așadar, educația. „Facem eforturi uriașe să ne educăm în toate domeniile care pot atinge interesele pacienților [cu melanom] și care pot îmbunătăți rezultatele, supraviețuirea. Investim foarte mult în educația pacienților noștri.”, a declarat Violeta Astratinei pentru Viața Medicală, într-una dintre pauzele Conferinței Naționale a Asociației Melanom România, ce a avut loc la București în perioada 24-25 iunie. 

În cadrul discuției pe care am purtat-o în prima zi a conferinței, președinta Asociației Melanom România (foto mai jos) a mărturisit că este uimită de cât de multe lucruri au învățat oamenii - nu numai voluntarii, ci și pacienții obișnuiți:

„Noi asta facem, până la urmă: ne pregătim pe melanom, încercăm să cuprindem toate problemele sistemului de sănătate, și nu e ușor! Trebuie să știi și eHealth, trebuie să știi și registre, trebuie să știi și inteligență artificială.” 

violeta presedinte asociatie

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe