Newsflash
Internaționale

Pacienții post-COVID, risc sporit de a dezvolta probleme respiratorii

de L. Budin - mai 26 2022
Pacienții post-COVID, risc sporit de a dezvolta probleme respiratorii

Persoanele care au avut COVID-19 prezintă un risc de două ori mai mare să dezvolte ulterior o embolie pulmonară sau probleme respiratorii, arată un studiu al autorităţilor sanitare americane.

Cercetarea arată că, în rândul persoanelor cu vârste între 18 şi 64 de ani care au contractat COVID-19, una din cinci suferă, în urma bolii, de simptome care îi pot fi atribuite, informează AFP și Agerpres.

radiografie-plamani

În rândul celor peste 65 de ani, una din patru persoane are simptome care apar post-infecție.

Aceasta proporţie corespunde rezultatelor studiilor anterioare, care au estimat la circa 20 - 30% numărul persoanelor care se confruntă cu simptome COVID-19 pe termen lung.

Apariţia a 26 de probleme de sănătate potenţial legate de COVID-19 a fost studiată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, pornind de la o vastă bază de date din dosare medicale din SUA.

Simptomele resimţite de pacienţii care au avut COVID-19 după infectare - peste 350.000 de persoane -  au fost comparate cu cele ale pacienţilor care nu au făcut boala, pe o perioadă cuprinsă între martie 2020 şi noiembrie 2021.

Foştii pacienţi cu COVID-19 prezintă semnificativ mai multe riscuri decât cei din grupul de control să dezvolte afecţiuni care pot fi atribuite unei infecţii anterioare”, a informat CDC.

Cele mai frecvente probleme de sănătate dezvoltate au fost simptomele respiratorii şi durerile musculoscheletale.

Evaluările de rutină ale patologiilor care apar după COVID-19 sunt cruciale pentru a le reduce incidenţa şi impactul, în special la persoanele de peste 65 de ani”, a precizat CDC.

Agenția federală a atenționat că studiul nu a ţinut cont de statutul de vaccinare al pacienţilor şi a fost realizat înainte de apariţia variantelor care se află, în prezent, în circulaţie.

Coreea de Nord anunţă primul caz de COVID-19

Israelul renunţă la testele obligatorii COVID pentru călători

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe