Newsflash
Internaționale

OMS: vaccinarea ar putea să nu stopeze COVID-19, dar scade mortalitatea

de L. Budin - sept. 13 2021
OMS: vaccinarea ar putea să nu stopeze COVID-19, dar scade mortalitatea

Boala COVID-19 ar putea să nu fie eliminată niciodată, din cauza variantelor SARS-CoV-2, afirmă reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Vaccinarea rămâne totuși o măsură-cheie.

Recent, Hans Kluge, director al Organizației Mondiale a Sănătății, a explicat că, din cauza apariției noilor variante ale coronavirusului, vaccinarea nu va fi probabil suficientă pentru a elimina definitiv boala, informează publicația Top Santé.

covid-global

Dacă, în luna mai a.c., OMS estima că pandemia se va termina când se va atinge o acoperire vaccinală de minimum 70%,, acest obiectiv nu mai pare azi de actualitate.

Suntem în punctul în care obiectivul esențial al vaccinării este, înainte de toate, de a împiedica formele grave de boală și mortalitatea. (...) Dacă luăm în considerare faptul că COVID-19 va continua să sufere mutații și să rămână cu noi, la fel ca gripa, atunci trebuie să anticipăm modul în care ne vom adapta progresiv strategia de vaccinare la transmiterea endemică și să dobândim cunoștințe foarte prețioase despre impactul dozelor suplimentare”, a spus directorul OMS.

Hans Kluge a reamintit că un nivel de vaccinare ridicat este totuși important, la nivel global, pentru a reduce presiunea asupra sistemelor sanitare, „care au o nevoie disperată de a trata și alte boli decât COVID-19”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe