Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

OMS: aproape 10.000 de decese în decembrie 2023, din cauza COVID

de Florentina Ionescu - ian. 12 2024
OMS: aproape 10.000 de decese în decembrie 2023, din cauza COVID

Aproape 10.000 de persoane au murit în întreaga lume din cauza bolii COVID-19 luna trecută, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Numărul mare de decese cauzate de COVID-1 a fost alimentat de noua variantă a virusului SARS-CoV-2, precum și de întâlnirile cu membrii familiei și cu cei dragi, prieteni, colegi etc., au transmis reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scrie Associated Press

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a transmis miercuri că din cauza întâlnirilor și reuniunilor în contextul Sărbătorilor de iarnă și din cauza răspândirii celei mai proeminente variante a virusului la acest moment, la nivel global, a ajuns să crească în luna decembrie a anului 2023 rata de transmitere a bolii COVID-19. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai spus că aproape 10.000 de decese au fost raportate în decembrie 2023, în timp ce internările în spitale în ultima lună a anului trecut au crescut cu 42% în aproape 50 de țări – majoritatea din Europa și din cele două Americi, zone care au înregistrat o astfel de tendință. 

„Deși 10.000 de decese pe lună reprezintă mai puține decât aveam la punctul culminant al pandemiei, acest nivel de decese prevenibile nu este acceptabil”, a declarat directorul general al OMS reporterilor, de la sediul OMS din Geneva. 

Totodată, el a spus că era „sigur” că numărul cazurilor de COVID-19 a fost în creștere în alte zone, în țări care nu au raportat cifrele. De aceea, el a cerut guvernelor să ofere în continuare populației acces la tratamentele și vaccinurile împotriva COVID-19. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe