Newsflash
Internaționale

Mesajul directorului general al OMS, înainte de marcarea Zilei Mondiale a Sănătății

de Florentina Ionescu - apr. 4 2023
Mesajul directorului general al OMS, înainte de marcarea Zilei Mondiale a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății va împlini luna aceasta 75 de ani de la înființare, iar reprezentanții săi cer echitate în sănătate, mai ales în contextul unor amenințări fără precedent.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) le cere guvernelor și liderilor țărilor să ia măsuri pentru a proteja oamenii și să investească în sănătate și în lucrătorii din domeniul sănătății, aceștia fiind în „prima linie” când vine vorba despre urgențele din domenii precum clima și sănătatea, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Tema de anul acesta pentru Ziua Mondială a Sănătății 

Tedros Adhanom Ghebreyesus

În 7 aprilie 2023, OMS va marca cea de-a 75 aniversare împreună cu cele 194 de state membre și alți parteneri. Semnalul de alarmă tras de OMS este reînnoirea dorinței de a exista echitate în sănătate.

În ultimele șapte decenii și jumătate s-a înregistrat un progres extraordinar în protejarea persoanelor de boli, printre care eradicarea variolei, reducerea incidenței poliomielitei cu 99%, salvarea milioanelor de vieți prin intermediul imunizării copiilor, declinul mortalității materne și îmbunătățirea sănătății și a bunăstării a milioane de oameni.

„Istoria OMS demonstrează ce este posibil atunci când națiunile se reunesc pentru un scop comun. Avem multe lucruri de care să fim mândri, dar avem multă muncă de îndeplinit pentru a realiza viziunea fondatorilor noștri la cel mai înalt standard de atins în ce privește sănătatea pentru toți oamenii. Continuăm să ne confruntăm cu vaste inechități în privința accesului la servicii de sănătate, cu goluri majore în mijloacele de apărare ale lumii împotriva urgențelor din sănătate și cu amenințări din partea unor produse ce dăunează sănătății și cu criza climatică. Putem face față acestor provocări doar dacă există o cooperare globală”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Pentru a rezolva aceste provocări, OMS îndeamnă țările membre să ia măsuri urgente pentru a proteja, susține și extinde forța de muncă în domeniul sănătății, pe care o consideră o prioritate strategică.

Investițiile în sănătate, abilitățile și joburile decente pentru cei din sănătate trebuie să fie prioritizate pentru a întruni cererea din ce în ce mai crescută pentru servicii de sănătate și pentru a înlătura un deficit estimat la 10 milioane de lucrători din sănătate până în anul 2030.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe