Newsflash
Internaționale

OMS anunță lista scurtă și juriul Festivalului de Film Health for All

de Florentina Ionescu - apr. 18 2023
OMS anunță lista scurtă și juriul Festivalului de Film Health for All

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat în prima săptămână din aprilie filmele de pe lista scurtă, precum și juriul care va face selecția în cadrul Festivalului de Film Health for All.

Astfel, numeroși actori cunoscuți, muzicieni, activiști și personalități din media se vor alătura juriului festivalului „Health for All” (Sănătate pentru toți). 

festival de film organizat de OMS

Aproape 800 de producători de film din 106 țări au înscris în competiție filme de scurtmetraj penntru cea de-a patra ediție a Festivalului de Film Health for All al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Temele filmelor scurte variază de la trauma cauzată de război, până la COVID-19. Aproape 90 de filme au fost alese pentru lista scurtă a festivalului, pentru a fi analizate de un juriu format din artiști internaționali și de lideri din diferite țări, înainte de a se anunța filmele câștigătoare în luna iunie a acestui an, se arată într-un comunicat de presă transmis de OMS redacției, via e-mail.

„«Festivalul de Film Health for All» adună laolaltă povești puternice despre atât de multe probleme din domeniul sănătății, din întreaga lume, el scoate la iveală emoțiile și o față umană a muncii de cercetare a OMS. Filmul are un potențial uriaș de a crește gradul de conștientizare asupra problemelor mai puțin cunoscute din domeniul sănătății și de a îmbunătățți gradul de înțelegere al oamenilor cu privire la experiențele ce țin de sănătate – acestea sunt modalități importante de a face progrese către Health for All (o sănătate pentru toți – n.red.)”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Următorii profesioniști, artiști și activiști s-au alăturat experților din OMS, care alcătuiesc juriul ediției de anul acesta:

  • Sharon Stone (actriță din USA);
  • Alfonso Herrera (actor din Mexic);
  • Ricky Kej (muzician din India);
  • Melissa Fleming (United Nations Under-Secretary-General for Global Communications);
  • Dr. Tlaleng Mofokeng (raportor special al ONU cu privire la drepturile pentru sănătate, Africa de Sud);
  • Sherrie Silver (coregraf de dans din Rwanda),
  • Sophia Kianni (activist iranian-american pe probleme de climă);
  • și Adelle Onyango (personalitate media și realizator de podcast din Kenya).

Cele 90 de filme incluse pe lista scurtă a festivalului sunt disponibile pe canalul de YouTube al OMS, în șase playlisturi, câte un playlist pentru fiecare dintre categoriile acestei competiții.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe