Newsflash
Internaționale

OMS trimite 20 de ambulanțe în Ucraina

de Florentina Ionescu - mai 10 2022
OMS trimite 20 de ambulanțe în Ucraina

Organizația Mondială a Sănătății a oferit recent Ucrainei 20 de ambulanțe.

Pentru a sprijini sistemul de sănătate și pe cel de urgență din Ucraina, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a oferit în 8 mai Ministerului Sănătății din Ucraina 20 de ambulanțe capabile să funcționeze chiar și în cele mai inaccesibile zone, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus

„Vă oferim nu doar provizii, dar vă și oferim sprijin pentru nevoile de bază. Astăzi înmânăm spitalelor 20 de ambulanțe, împreună cu generatoare și frigidere pentru păstrarea rezervelor de sânge. Dar cel mai important lucru pe care vrem să îl vedem este pacea”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus (foto), directorul general al OMS, în timp ce a înmânat cheile ambulanțelor unui reprezentant al ministerului sănătății din această țară, Iryna Mykychak, în Lviv, Ucraina.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a aflat în Ucraina preț de trei zile, a avut întâlniri cu lideri ai guvernului și a evaluat nevoile actuale ale sistemului de sănătate din această țară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe