Newsflash
Internaționale

OMS monitorizează o nouă variantă a coronavirusului

de Dorina Novac - sept. 1 2021
OMS monitorizează o nouă variantă a coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că monitorizează o nouă variantă a coronavirusului, denumită „Miu”. Aceasta a fost identificată pentru prima dată, în ianuarie, în Columbia.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), varianta columbiană B.1.621 a fost clasificată drept „variantă de monitorizat”, scrie france24.com.

o noua varianta

OMS a precizat că varianta prezintă mutații care ar putea indica un risc de rezistență la vaccinuri și a subliniat că sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege mai bine caracteristicile acesteia.

Toate virusurile, inclusiv SARS-CoV-2, care cauzează boala COVID-19, suferă mutații în timp. Majoritatea mutațiilor au un efect redus sau inexistent asupra proprietăților virusului.

„Dar anumite mutații pot afecta proprietățile virusului și pot influența, de exemplu, cât de ușor se răspândește, gravitatea bolii pe care o cauzează sau eficacitatea vaccinurilor și a medicamentelor”, transmite sursa citată.

OMS consideră, în prezent, că patru variante ale COVID-19 sunt îngrijorătoare, printre care varianta Alpha, prezentă în 193 de țări, și Delta, prezentă în 170 de țări. Cinci variante, inclusiv Miu, urmează să fie monitorizate.

După ce a fost depistată în Columbia, varianta Miu a fost raportată de atunci și în alte țări din America de Sud și în Europa.

OMS a mai menționat că prevalența mondială a varinatei Miu a scăzut și reprezintă sub 0,1% din cazurile secvențiate. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe